ZaScoolarZ

Am fost un adolescent rebel si razvratit care voia sa schimbe sistemul in care mi se preda. Am crezut ca nu sunt destul de buna. Ca imi trebuie alt tip de abilitati. Ce ma fac cu viata mea? Credeam ca pasiunea mea nu e destul, ca imi trebuie ceva in plus. In cele din urma mi-am demonstrat ca nu e asa. Ca in mine gasesc tot ceea ce imi trebuie. Si ca daca imi urmez pasiunea e de ajuns. Pasiunea e validarea mea. Ce e Za scoolarz? E validarea ca se poate. Ca se poate sa-ti urmezi pasiunea, sa-ti construiesti propria lume, propriul regat. Oricand de incredibil ar parea. Oricate NU-uri ai primi.

Za scoolarz e raspunsul pe care il primesti atunci cand ai indoieli daca sa-ti urmezi inima sau nu. Za scoolarz e ironic si nu ii plac menajamentele. Pentru ca e despre real life si pe acolo stim cu totii ca suntem mai mult decat niste poze dragute postate pe social media.

Za scoolarz vorbeste, striga sau urla, dupa caz.

Nu e neaparat sa-ti placa Za scoolarz, pentru ca oricum isi indeplineste menirea: te zgarie uneori exact acolo unde te doare. Vrei sa fii si tu un Za scoolar? Faci fata? It’s up to you.

Za scoolarz te pune in fata propriului adevar.

Za scoolarz nu are varsta, nu e frumos sau urat, femeie sau barbat. E haotic/a uneori. But She/He don´t gives a fck.

Za scoolarz nu e vreo voce parinteasca care sa-ti dea sfaturi, e si el/ea in cautare de raspunsuri ca tine.

Za scoolarz crede ca schimbul de informatii poate avea loc in ambele sensuri indiferent de varsta sau statut social.

Za scoolarz crede ca social media poate fi folosita constructiv, direct, fara clisee, fara perdea. Fara filtru, cu sau fara diacritice, asa cum suntem dimineata la cafea, dar si noaptea cand avem insomnie.

Za scoolarz vorbeste despre viata, dar si despre partea superficiala din noi. WHAT? Nu suntem doar buni sau rai, educati sau snobi. Suntem cate putin din toate. Se poate sa fim oameni? Sa acceptam si sa devenim.

Za scoolarz e o calatorie in uratenie si frumusete, agonie sau extaz.

Za scoolarz e si nu e. Za scoolarz e realitatea pe care nu vrem uneori sa o vedem.

Za scoolarz nu are de fapt nume sau varsta.

Wake up! We are REAL. REAL PEOPLE. Suntem oameni reali fie ca suntem in pijamalele murdare sau pe cele mai scumpe tocuri. Fie ca plangem sau suntem pe culmile fericirii. Cu machiaj sau fara.
De ce expunem doar partea ‘frumoasa’ din noi? De ce ne aratam cand zambim si nu cand plangem? Ce e frumos sau urat? Cine masoara? Poti fi acelasi TU la un eveniment moden asa cum esti atunci cand vorbesti cu un om al strazii?

Ză scoolărz esti cand versi cafeaua pe tine si razi in loc sa fii delicat/a. Za scoolarz esti cand accepti viata si razi cu ea.

A fi sau a nu fi Za scoolarz?

DO YOU WANT TO BE A ZA SCOOLAR?

Written by a real Za scoolar.
Silvia

Hello! 🖖 
Salut, sunt Silvia și sunt fericită. De ceva vreme am ales acest cuvânt pentru a mă descrie, în detrimentul profesiei, diplomelor și statutului social. De ce? Pentru că m-am prins că singurul lucru care contează cu adevărat este să fiu, să trăiesc și să mă accept așa cum sunt. De aici pornește totul. După ce am făcut pasul de a mă alege pe mine, de a spune da vieții, lucrurile au început să curgă în viața mea. Sunt designer, creez jocuri și produse care îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții și nu în ultimul rând mi-am găsit vocea: o voce autentică care s-a săturat de ocolișuri și clișee. O voce care va fi ascultată de cei pregătiți să asculte. Și nu mă feresc să spun: vreau să fac tot ce-mi stă în putință pentru a stopa războiul dintre generații, pentru a demonta miturile aferente și pentru a-ți spune neobosit: iubește-te pe tine, ești perfect(ă)!