ZaScoolarZ

Urmează-ţi visul. Acum!

Educă-ți inima,, mintea,, și emoțiile în fiecare zi.

Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat – Burrhus Frederic Skinner

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
Artist: Joe Webb

Urmează-ţi visul. Acum!

Am cunoscut foarte puţini oameni care nu aveau măcar un vis. Dar nu despre ei vreau să îţi vorbesc, ci despre cei care au. Şi nu doar unul, ci o mulţime de vise. Şi apoi, prin ei, vreau să ajung la tine şi la visele tale.
Tu ce vise ai? Când mergi pe stradă cu căştile pe urechi…la ce te gândeşti? La ce visezi? Ce speranţe ai? Ce imagini ţi se derulează în minte?

Dar atunci când te aşezi în pat, noaptea?

Te întreb aşa, pentru că toate visele mele s-au construit pe muzică. Când eram cu căştile pe urechi ştiam el mai bine ce vreau, pentru că vedeam ce vreau. Muzica mă inspiră şi mă făcea să cred că totul e posibil. Mă ajută enorm să vizualizez. Totul se contura că o poveste. Nu ştiu dacă are sens şi pentru tine ce spun aici, dar ideea de bază rămâne visul.

Care e visul tău? Ce faci pentru el? Îl urmezi sau renunţi?

Teama este cel mai mare distrugător al viselor.Nu eşecul, nu lipsa informaţiilor, ci teama. Teamă că nu poţi, că nu va merge, că nu va fi cum ai crezut, că nu va bine, că vei eşua. TEAMĂ. Nu altceva.

Kari Herer                                                                            Artist: Kari Herer

 

Teama e senzaţia aia de panică din capul pieptului, sunt monstruleţii de sub pat, sunt vorbele celor care îţi spun că e greu, care te judecă. Dar gândeşte-te altfel: ce s-ar fi întâmplat cu marile nume, care ne sunt astăzi modele, dacă s-ar fi temut de părerea celorlalţi, de ceea ce cred colegii, de ceea ce vorbesc vecinii, de ce le spune lumea?

Am mai fi auzit de ei? Nu prea. Tu ai idee câţi oameni trăiesc contra dorinţelor lor REALE? Peste 90%. Auci, sună dur, da? Cam da. Dacă îi întrebi dacă sunt mulţumiţi cu viaţa şi limitările pe care şi le-au pus singuri…..probabil îţi vor spune că da. Evident, doar nu îţi vor recunoaşte că nu sunt. Sau poate că unii au ajuns să se creadă. Nu ştiu ce înseamnă CU ADEVĂRAT.

Revenind, dacă toate personajele uimitoare, revoluţionare ale lumii…s-ar fi temut de gura lumii…noi n-am mai fi auzit de ele astăzi. Ah, am o vorbă în care cred enorm.

În viaţa ai două şanse: 1. să trăieşti aşa cum îţi doreşti\ 2.să-I laşi pe alţii să îţi trăiască viaţa.
Eu vreau să cred că vei alege să ţi-o trăieşti aşa cum îţi doreşti. Că îţi vei urma visul, că vei lupta frenetic pentru el, că vei ajunge să fii fericit cu tine şi cu ceea ce faci, că vei regreta ce ai făcut, nu ce nu ai făcut. Fă ce simţi pentru că lucrurile să fie în avantajul tău.

Tu ce faci pentru visul tău?

Urmează-ţi visul. Acum. Nu mâine, nu puţin mai târziu, nu peste câţiva ani, când mai creşti. Nu după ce termini liceul. Urmează-l acum. Sigur ai zilnic măcar 5 minute pe care să le investeşti în visul tău. Ştii de ce ar trebui să faci asta? Pentru că 5 minute pe zi înseamnă 35 pe săptămână. Mai mult de jumătate de oră în care visul tău se îndreaptă către realitate. Acum calculează tu cât înseamnă lunar sau anual. Şi că nimic nu e în zadar, fiecare minut înseamnă un pas mai aproape de realizare.

Fajar P. Domingo                                                                 Artist: Fajar P. Domingo

E suficient ca tu să crezi în tine. Nu e problema ta dacă ceilalţi nu cred. Nici cum cred ceilalţi că ar trebui să îţi trăieşti viaţa. Dacă tu crezi în tine şi în visul tău, visul tău are şansa să se îndeplinească. Dacă nu, el nici măcar nu există.

Suntem înconjuraţi de oameni care fac totul după reguli şi care nu concep altfel viaţa. Oameni care vor să fie plăcuţi de toată lumea. Să nu-i vorbească nimeni de rău. Şi care trăiesc, automat, viaţa pe care alţii le-o dictează.

În fiecare zi te naşti din nou şi poţi lua totul de la zero. Despre asta e viaţa. Poţi face orice. Mâine poţi face orice n-ai făcut astăzi. Foloseşte-te de acel mâine. Întotdeauna. Mergi la cursurile de chitară pe care ţi le doreşti, chiar dacă nu crede nimeni în tine, chiar dacă trebuie să devii medic şi să-i mulţumeşti pe ceilalţi, tu mergi la cursurile de chitară şi împlineşte-ţi visul. Atunci vor crede şi ceilalţi în el.

Scrie şi nu căuta validarea celorlalţi. Nimeni nu-ţi poate spune că nu e bine ce simţi. Scrie pagina cu pagina şi, într-un an, vei avea cartea ta. Mergi la cursurile de antreprenoriat. Ce dacă eşti abia clasa a X-a? Înscrie-te la voluntariat, învaţă şi câştigă experienţă pentru ceea ce vrei să faci.
Continuă să desenezi, chiar dacă fix profesorul din comisia de admitere ţi-a dat o părere negativă şi ţi-a spus că n-ai nicio şansă. Cine el, până la urmă, să îţi spună ţie ce şanse ai?

Mergi mai departe pentru visul tău şi fă zilnic ceva pentru îndeplinirea lui. Tu nu eşti oprit de vorbele celorlalţi, nici de neîncrederea lor. Tu eşti oprit doar de tine şi lipsa ta de curaj. Nimeni nu îţi poate spune ce să faci.
Ştii de ce ai o şansă în plus? Pentru că şi celorlalţi le e frică, iar frică loc îi face să se dea la o parte. Adică mai mult spaţiu pentru tine. Prin judecata lor, critice aduse şi replicile prin care te conving să renunţi, ei nu fac decât să îţi creeze un loc mai fată.

Eu cred în visele tale, pentru că am fost un adolescent cu vise, la fel ca şi tine. Şi le-am urmat aşa cum am putut, când am putut. Cu paşi mici, dar siguri. Şi nu m-am oprit. Nici acum nu mă opresc. Chiar dacă au trecut 10 ani din liceu, chiar dacă încă aud că trebuie să revin cu picioarele pe pământ.
Dar eu sunt cu picioarele pe pământ. Doar că pământul meu e roşu şi copacii mei sunt violeţi

Te-au inspirat aceste rânduri? Dă un Nu se știe cine are nevoie de ele!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hei! Cititul nu e niciodată ''prea mult''! Continuă lectura în BLOG-ul Ză scoolărșilor:

Self love

Acest subiect este unul dintre cele mai problematice când vine vorba de adolescenți sau de persoane care se trezesc, se uită în oglindă și ar

Read More »

Orice om capătă doua feluri de educaţie: una pe care i-o dau alţii, alta, mult mai însemnată, pe care şi-o dă el însuşi. – Samuel Smiles