ZaScoolarZ

Situația 100 de task-uri, puțin timp

Educă-ți în fiecare zi.

Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat – Burrhus Frederic Skinner

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
79464043_607837893287664_5017001699898818560_n

Situația 100 de task-uri, puțin timp

Poate ai pățit și tu să te trezești într-o zi că ai așa de multe task-uri și că nu poți să le termini la timp, pentru că toate deadline-urile se apropiau și nu aveai cum să le faci pe toate. Acest articol vine în ajutorul tău și îți prezintă pe scurt cele mai eficiente și cele mai simple metode pentru a nu te pune singur în situația 100 de task-uri, puțin timp.

Uneori pur și simplu ne simțim copleșiți de volumul de muncă pe care îl avem și nu mai găsim timp pentru a rezolva și alte task-uri pe care le avem. Când folosesc cuvântul task, nu mă refer doar la locul de muncă, ci și la activitățile cotidiene de care nu mai avem timp, fiind îngropați într-un morman de muncă.

Cum îmi eficientizez munca?

1. Notează tot

Cea mai bună și cea mai fezabilă soluție la această problemă este organizarea, în unele cazuri organizarea excesivă. Rolul meu în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Timiș mă obligă să fiu organizată, așa că îți spun cel mai mare secret al meu: îmi scriu într-o agendă absolut tot ce mișcă. 

Când aflu o informație, când primesc un contact sau orice este important pentru munca mea și pentru a o eficientiza, scriu totul undeva. Recunosc faptul că nu am neapărat 24/7 agenda la mine și nu îmi scriu întotdeauna tot, dar am Notes pe telefon sau, the old fashion way, îmi scriu pe mână. Personal, rețin deadline-urile importante, dar pe lângă acestea intervin alte detalii pe care trebuie să mi le notez. Aceste termene importante le țin minte pentru că sunt unele la care trebuie să prezint o muncă elaborată, complexă. 

La aceste munci complexe am nevoie și de o echipă bună, de parteneriate și de tot felul de colaborări care nu mă vor lăsa pe mine să fac absolut tot. Am această mică boală de a face eu tot și de a nu reuși să împart unele task-uri, dar încă lucrez la acest lucru.

2. Echipa și împărțirea volumului de muncă

Dacă ai foarte multe lucruri de făcut, este absolut esențial să îți găsești o echipă bună cu care să lucrezi și care să te ajute. Pe lângă asta, este important și util pentru tine să împarți volumul de muncă echitabil, în funcție de necesitățile și posibilitățile fiecăruia din echipa ta. De asemenea, e important să aveți un plan prin care să faceți această împărțire, atât a volumului de muncă, cât și a termenelor. Într-o echipă bine organizată este important ca fiecare să își facă treaba într-un anumit interval de timp prestabilit. Am pățit pe propria piele să întreacă alții termene și proiectul să sufere schimbări sau să fiu luată la răspundere, așa că într-o echipă seriozitatea este absolut imperioasă.

În concluzie, cei mai importanți factori în desfășurarea aerisită și lejeră a îndeplinirii unui task este organizarea, dar mai presus de atât, captarea unei echipe dornice să te ajute să îți duci la bun sfârșit scopul.

Te-au inspirat aceste rânduri? Dă un share! Nu se știe cine are nevoie de ele!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hei! Cititul nu e niciodată ''prea mult''! Continuă lectura în BLOG-ul Ză scoolărșilor:

Self love

Acest subiect este unul dintre cele mai problematice când vine vorba de adolescenți sau de persoane care se trezesc, se uită în oglindă și ar

Read More »

Orice om capătă doua feluri de educaţie: una pe care i-o dau alţii, alta, mult mai însemnată, pe care şi-o dă el însuşi. – Samuel Smiles