ZaScoolarZ

Nu-mi răspunde la mesaje! Ce înseamnă asta?

Educă-ți în fiecare zi.

Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat – Burrhus Frederic Skinner

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
70897547_2242333205878303_4295046143009619968_n (1)

Nu-mi răspunde la mesaje! Ce înseamnă asta?

Nu ți s-a întâmplat niciodată să îi scrii un mesaj unei persoane de sex opus și să nu primești niciun răspuns? S-ar putea să fie prima dată când îi scrii sau e posibil să nu-ți răspundă în mod recurent, ci doar atunci când consideră necesar să o facă, iar atunci te întrebi „de ce?”, te gândești și nu înțelegi care sunt motivele…

Totuși, ce e de făcut în situația în care placi pe cineva, îți iei inima în dinți și îi scrii, dar persoana respectivă nu-ți răspunde?

În tine se naște cu siguranță un sentiment de dezamăgire, verifici în mod constant telefonul, așteptând totuși un mesaj, pentru că nu vrei să crezi că nu îți va răspunde. Încă speri. Apoi găsești pretexte, cum că ar fi ocupat(ă) sau poate n-a văzut mesajul (deși dacă e trimis pe Messenger și apare seen, e clar foarte văzut), ori poate te place dar nu e suficient de îndrăzneață/îndrăzneț să recunoască și să vorbească cu tine. Scuzele sunt multe și cred că, în adolescență mai ales, ne-am confruntat destul de mulți cu asta.

Adevărul trist este însă că, dacă nu-ți răspunde, nu te place, nu este interesat(ă) de tine.

Știu că e greu de conștientizat și acceptat, dar dacă ajungi să înțelegi asta, după te chinui mai puțin să cauți scuze, pretexte, să te gândești la lucruri inutile. Un băiat sau o fată care nu ți-a răspuns la mesaj e cineva care nu te place și nu își dorește să vorbiți, deci orice scuze și orice motive pe care le invoci mai apoi, când vezi acel seen urât, sunt inutile.

În momentul în care accepți toate astea și nici nu te chinui să te întrebi „de ce?”, nu investighezi, nu te gândești că ai greșit cu ceva… înveți să te respecți pe tine.

Nu trebuie să faci ceva greșit ca o persoană pur și simplu să nu te placă, oricum ai fi. Și nici nu poți obliga pe nimeni să vorbească cu tine, dacă acea persoană nu simte nevoia să o facă.

Trebuie să înveți, însă, să te respecți și să te îndepărtezi de persoanele care pare că nu sunt atât de fericite să fii în viața lor, pentru că vei putea da peste alți oameni de calitate, oameni cu care să rezonezi și despre care să simți că își doresc să-ți fie alături, care își vor face timp pentru tine și își vor dori să aveți numeroase momente împreună.

Ești într-o relație în care el sau ea nu-ți răspunde la mesaje? Trebuie să faci o schimbare!

Îi scrii un mesaj, vrei să știi ce face, dacă se simte bine, ori vrei să vă vedeți. Îl trimiți și aștepți. Trec 10 minute, trece jumătate de oră, o oră, deja două ore și înțelegi că se întâmplă ceva. Știai doar că nu e ocupat(ă), că nu e la școală/la facultate/la muncă, te gândești că poate doarme sau are altă treabă. Trec mai bine de 5 ore și îți răspunde, invocându-ți un motiv banal pentru care nu ți-a răspuns mai repede.

Încerci să îl/o crezi, dar simți că nu e în regulă ceea ce face. Totuși, treci peste asta până se repetă din nou și din nou, având de fiecare dată o scuză potrivită. Începi să suferi, să te întrebi de ce nu vrea să vorbiți, te gândești că poate ai făcut ceva greșit, că poate îl/o plictisești.

Însă el sau ea nu vrea să vorbească cu tine, atât timp cât aproape niciodată sau chiar niciodată nu-ți răspunde la timp și e mereu ocupat(ă).

Și din nou intervine aceeași problemă, ca în situația de mai sus: lipsește cu desăvârșire respectul față de sine. Pentru că, în momentul în care te respecți, nu accepți să fii lângă un om care nu-și rezervă măcar câteva momente din zi pentru tine, nu îți răspunde la mesaje, nu te sună, nu te caută, nu este interesat de starea ta.

Învățând să te respecți, îi vei învăța și pe ceilalți să o facă și vei atrage pe cineva care va ști că iubirea și respectul sunt esențiale într-o relație.

Nu trebuie să rogi pe cineva să te sune, să te caute, să vă întâlniți, să îți trimită măcar un mesaj. Dacă n-o face, dacă te ignoră, dacă ți se pare că nu vrea să-ți fie alături și nu comunicați, despărțirea e cea mai bună cale, mai ales pentru tine.

În situația în care ne dorim să primim imediat un răspuns la mesaje, dar el/ea este ocupat și ne răspunde totuși atunci când poate, cum procedăm?

Mi s-a întâmplat și mie și cred că și altora să se supere dacă persoana iubită nu răspunde la mesaj de îndată, fix atunci când trimiți mesajul, ori câteva minute după. Și uneori apar certuri destul de grave din cauza asta. Dar de multe ori nu înțelegem că el/ea nu ne răspunde pentru că asta ar vrea, pentru că își dorește să ne ignore, pentru că nu are chef să vorbească, ci pentru că este într-adevăr foarte ocupat, pentru că are o sarcină care nu merită amânare și, în toata învălmășeala de chestiuni care trebuie rezolvate, nu aude telefonul sau pur și simplu nu vede mesajul.

Ori, așa cum am scris mai sus, simplu: nu vede mesajul. E ieșit cu niște prieteni, e acasă și citește, se uită la un film, și nu aude că i-ai trimis un mesaj pentru că nici măcar nu este concentrat pe telefon.

E greu însă uneori să înțelegi că fiecare are timpul și spațiul lui și e absolut firesc asta, pentru că uneori simțim nevoia să acaparăm persoana iubită.

Însă atât el, cât și ea, are nevoie de timpul lui/ei, și cu siguranță o persoană care te iubește, te respectă și își dorește să petreacă timpul cu tine, nu-ți va răspunde niciodată atât de târziu încât să te îngrijoreze, vei ști motivul pentru care nu a făcut-o atunci când l-ai sunat sau i-ai trimis mesajul și, în general, va încerca să vorbească cu tine de îndată ce poate, mai ales dacă i-ai scris.

Alege, deci, să fii în relații în care să știi să te respecți și să te simți respectată, iar celui de lângă tine să-i fie drag să-ți răspundă și să vorbiți, nu să găsească felurite motive pentru a nu comunica și pentru a te ignora. Uneori e important și să știi că, deși e ocupat(ă), se gândește la tine și își rezervă câteva secunde să-ți scrie un mesaj. 

Te-au inspirat aceste rânduri? Dă un share! Nu se știe cine are nevoie de ele!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hei! Cititul nu e niciodată ''prea mult''! Continuă lectura în BLOG-ul Ză scoolărșilor:

Self love

Acest subiect este unul dintre cele mai problematice când vine vorba de adolescenți sau de persoane care se trezesc, se uită în oglindă și ar

Read More »

Orice om capătă doua feluri de educaţie: una pe care i-o dau alţii, alta, mult mai însemnată, pe care şi-o dă el însuşi. – Samuel Smiles