ZaScoolarZ

Build your fucking kingdom, campanie REMINDER, care sa-ti reaminteasca ce esti tu cu adevarat.

Educă-ți inima,, mintea,, și emoțiile în fiecare zi.

Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat – Burrhus Frederic Skinner

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
2

Build your fucking kingdom, campanie REMINDER, care sa-ti reaminteasca ce esti tu cu adevarat.

Grades and titles don´t define you, you are more than you think, when was the last time you told your body/ I love you?. Sunt o parte din mesajele pe care le-am trimis spre voi in ultima vreme.

Simt ca este momentul sa vorbim despre ideile din spatele campaniei BUILD YOUR FCK KINGDOM.

Pentru ca uitam adevaratul nostru potential cu care ne nastem, pentru ca uitam sa ne exprimam emotiile intr-un mod constructiv si pentru ca de cele mai multe ori uitam cine suntem, echipa Za scoolarz a hotarat sa faca o campanie REMINDER, care sa-ti reaminteasca ce esti tu cu adevarat.

 1. Ne nastem cu pachetul complet. 

Spuneam anterior ca am uitat cine suntem, deoarece noi ne nastem cu absolut tot ce avem nevoie, cu pachetul complet. Daca ne uitam la copiii pana in varsta de trei-patru ani, acestia se exprima intr-un mod natural, fara a se raporta la ceilalti bazandu-se pe o anumita convingere sau prejudecata. V-ati intrebat vreodata de ce atunci cand suntem copii relationam, ne jucam, ne exprimam atat de firesc? Ulterior suntem invatati de cei din jurul nostru ce este bine sau rau, de ce anume sa ne fie rusine si asa mai departe.

2. Sistemul de invatamant

Pe langa materiile scolare, in scoala suntem invatati sa ne raportam la calitatea noastra ca persoana in functie de note, de validari ale profesorilor, ale parintilor sau ale celorlalti colegi. Asadar incepem sa vanam titluri, note, aprecierea celorlalti. In aceasta goana uitam de propriul sine, de ceea ce ne incanta sufletul, uitam sa ne manifestam ca ceea ce suntem, niste fiinte cu un potential extraordinar. Ar fi multe de spus legat despre acest subiect, asa ca ii voi aloca un articol separat.

3. Felul cum se contruieste societatea. Constiinta colectiva.                                                                                                                                                                                                    Incetul cu incetul, anii trec, iar lucrurile mentionate anterior devin ,,normalitatea noastra˝ sau scuza de care avem nevoie pentru a ne autopedepsi, pentru a crede ca nu suntem destul de buni sau pentru a ne manifesta rusinea si vinovatia.

Imaginati-va doua andrele cu care tocmai a fost impletit un fular. Ei bine cam asa este contruit si sistemul de valori, convingeri, reguli al societatii actuale, prin repetitie, repetand aceleasi deprinderi generatii de-a randul. Noi preluam incetul cu incetul fire din aceasta stransa impletitura numita constiinta colectiva. Uneori aceste informatii se pot dovedi lucruri benefice noua, alteori nu

4. Rebeliunea adolescentului. Schimbarea paradigmei.

Poate v-ati uitat cu jind la adolescentul rebel cu care erai coleg de clasa sau poate l-ai judecat sau poate ai fost chiar tu sau chiar copilul tau. Te-ai intrebat vreodata de ce apare aceasta manifestare in jurul varstei de 13-17 ani, pe care adesea cei inaintati in varsta tind sa o judece? Desi rebeliunea este, adesea, un efect dus la extrema tradus prin agresivitate verbala, inchidere in sine, refuzul de a comunica, are rolul de a atrage atentia, este un strigat de ajutor. Un strigat de ajutor asupra persoanei in cauza, dar si asupra faptului ca este nevoie de construirea unui nou sistem de valori privitor la raporturile interpersonale si nu numai. Adesea aceste voci ,,rebele’’ sunt inabusite de societate, de inaintarea in varsta, de vina, de rusine. Copiii si adolescentii de acum au nevoie de niste formatori, mentori atenti, prezenti, ageri la minte, capabili sa se muleze rapiditatii de dezvoltare si de intelegere a acestora. Formatori, profesori cu care sa fie in aceeasi echipa, si care sa-i ajute sa construiasca o lume noua, care poate nu seamana deloc cu cea in care suntem acum.

5. BUILD YOUR FCK KINGDOM

Build your fck kingdom e felul nostru de ati spune ca poti fi orice iti doresti, ca esti mult mai multe decat societatea te invata ca esti, ca nu ai nevoie de validari si ca poti construi absolut orice vis, oricat de nebunesc ar parea in prima faza. Ce e cel mai frumos e ca pentru a onora invitatia noastra nu trebuie sa ai o anumita varsta, statut social, experienta sau orice alta piedica falsa care-ti poate trece prin minte.

semnat,

an original Za scoolar NAMED AND AGED as Paval Silvia

SaveSave

Te-au inspirat aceste rânduri? Dă un Nu se știe cine are nevoie de ele!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hei! Cititul nu e niciodată ''prea mult''! Continuă lectura în BLOG-ul Ză scoolărșilor:

Ce am învățat din liceu?

Liceul – perioada în care scotocești înăuntrul tău, cu destul de mare grijă fiindcă nu te cunoști atât de bine, apucând câte o bucată de

Read More »
Ilustraie zascoolarz negociere cu parintii

Cum negociem cu părinții?

           O relație bună cu părinții este extrem de importanta pentru sănătatea noastră mintală și pentru păstrarea armoniei într-o familie. La

Read More »

Orice om capătă doua feluri de educaţie: una pe care i-o dau alţii, alta, mult mai însemnată, pe care şi-o dă el însuşi. – Samuel Smiles