ZaScoolarZ

Balul bobocilor… de evitat sau de bifat?

Educă-ți în fiecare zi.

Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat – Burrhus Frederic Skinner

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
balul bobocilor ilustratie zascoolarz

Balul bobocilor… de evitat sau de bifat?

          Ce presupune acesta?

          Chiar dacă nu am participat în clasa a 9-a la balul bobocilor, m-am implicat ca organizator în clasa a 12-a și pot spune că este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le poți avea în perioada liceului pentru boboci, cât și pentru organizatori. Este o experiență în care îți faci o mulțime de amintiri frumoase, pe lângă încărcătura emoțională poţi câștiga și premii materiale, care pentru tine ca boboc ar trebui să conteze cât mai puțin deoarece dacă intri cu gândul doar la câștigarea titlului de Miss sau Mister Boboc nu te vei mai putea concentra pe amintirile și momentele frumoase și amuzate care această experiență ți le oferă.

        Preselecțiile… ,,să mă duc sau nu?”

          Chiar dacă tu, ca boboc, crezi că preselecțiile sunt foarte formale și trebuie să ai cunoștințe într-un anumit domeniu ca să intri… să știi că nu este așa.

Încercăm să combinăm utilul cu plăcutul și gluma cu seriozitatea.

Cel puțin la noi la liceu, pe lângă întrebările despre propria persoană puse pentru a ne da seama dacă ești genul de persoană cu care se poate lucra ușor, au fost și întrebări fără un răspuns exact pentru a testa originalitatea și spontaneitatea fiecărui boboc.

          Experiența din viziunea unui organizator 

          În liceului meu, balul bobocilor este un spectacol în toată regula. Este extrem de mult de muncă pentru că noi singuri facem totul de la 0. De la prezentările bobocilor pana la decorul sălii. Dacă ești unul dintre organizatorii care se implică în adevăratul sens al cuvântului, zilnic te vei enerva când vei vedea că nu toată lumea muncește în mod egal dar asta nu ar trebui să te descurajeze sau să lași garda jos.

Tot ce faci este pentru boboceii tăi și pentru a le oferi o experiență cât mai apropiată de perfect! 

          Certurile cu părinții și neînțelegerile cu profesorii nu vor lipsi nici ele deoarece pregătirea balului îți ocupă tot timpul pe care îl ai, așa că pregătește-te ca după bal toți profesorii o să te asculte și o să-ți dea teste.

          Sunt boboc, scoate-mă de aici!?

          Desigur că bobocilor li se va părea foarte solicitant și unii chiar vor renunța din cauza lipsei de timp liber sau pentru simplu fapt ca nu vor face față. Un singur lucru pot să vă spun 

Nu renunțați la una dintre cele mai frumoase experiențe din viața voastră!

Munciți cât puteți voi, implicați-vă cu trupul și cu inima pentru că roadele vor veni abia în ziua balului iar laudele tuturor profesorilor și părinților, după.

Cea mai tare parte a balului este faptul că legi prietenii foarte strânse cu toți bobocii. Gândiți-vă că aproximativ o lună sunteți ca o familie. Mâncați. plângeți, râdeți și vă distrați împreună, mai ales că sunt zile când stați de dimineață până seara.

          Ziua balului!? Magie sau stres?

          Din primele momente ale dimineții am avut mari emoții, voiam ca totul să să iasă perfect și ca totul să fie așa cum am organizat. La ora 15 trebuia să fim toți la Casa de cultură pregătiți de spectacol. Eram foarte entuziasmată când am ajuns acolo, când am văzut toți bobocii și organizatorii nerăbdători să înceapă spectacolul dar mai ales când am văzut toată munca noastră și toate eforturile noastre puse cap la cap. Totul era perfect, decorul era perfect poziționat, luminile dădeau un aer misterios, iar noi eram în formă maximă. Nu îmi venea să cred că noi, câțiva organizatori de clasa a 12-a am fost capabili să creăm un asemenea spectacol de la 0. 

 

Atunci mi-am dat seama cât de mult ne-am apropiat și câte lucruri frumoase am putut face împreună. Am realizat importanța muncii în echipă în organizare unui eveniment atât de mare și faptul că fiecare depindem de celelalte persoane. 

          Câteva ponturi?

          Dragă bobocelule… 

-Fi cât se poate de natural la preselecții. Fii tu! 

-Chiar dacă organizatorii mai țipă la tine o fac pentru binele tău, pune osul la treabă și totul o să fie perfect! 

-Lasă emoțiile la ușa de acasă, de la școală sau de la ce ușă vrei doar NU LE LUA CU TINE!

-Fi stăpân pe sine, organizatorii vor încerca să-ți dea încrederea de care ai nevoie, dar tu trebuie să o primești cu brațele deschise. 

-Ai venit la bal să îți faci amintiri și prieteni, nu să câștigi. Premiile sunt un bonus le toată această experiența frumoasă. 

În ochii organizatorilor toți sunteți egali. 

          Dragă organizatorule…

-Dacă nu sunteți dispuși să vă implicați cu totul ar fi mai bine să băgați pe altcineva în locul vostru.

-Împărțiți-vă sarcinile în mod egal pentru a nu fi dispute. 

-Lăsați nervii afară, nu sunt constructivi!

-Nimeni nu este obligat să facă treaba în locul vostru.

          Consider că balul bobocilor este o experiență de neuitat și chiar dacă nimeni în afară de voi nu știe câtă muncă este în spatele acestei organizări, merită pe deplin să vă implicați și ca boboc, dar și ca organizator. Comentariile răutăcioase nu vor lipsi niciodată, dar acestea nu ar trebui să vă descurajeze, ba din contră, ar trebui să vă facă mai puternici și să realizați cât de puternică este munca în echipă.

Te-au inspirat aceste rânduri? Dă un share! Nu se știe cine are nevoie de ele!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hei! Cititul nu e niciodată ''prea mult''! Continuă lectura în BLOG-ul Ză scoolărșilor:

Self love

Acest subiect este unul dintre cele mai problematice când vine vorba de adolescenți sau de persoane care se trezesc, se uită în oglindă și ar

Read More »

Orice om capătă doua feluri de educaţie: una pe care i-o dau alţii, alta, mult mai însemnată, pe care şi-o dă el însuşi. – Samuel Smiles