ZaScoolarZ

5 cadouri originale pe care le poți dărui de Crăciun celor dragi

Educă-ți în fiecare zi.

Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat – Burrhus Frederic Skinner

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
79146373_449936789271403_4844995616972996608_n

5 cadouri originale pe care le poți dărui de Crăciun celor dragi

Nu știu voi cum sunteți, dar eu ador să dăruiesc, iar Crăciunul e cea mai potrivită perioadă în care pot să fac asta. Îmi place goana după cadouri, deși uneori mă obosește și mă întristează felul în care unii oameni aleg cadouri întâmplătoare doar ca să dăruiască câteva ceva, se vede că o fac din obligație, fără să simtă că ar vrea într-adevăr să dăruiască. Pentru că nu întâmplător, atunci când dăruiești, dăruiești cu sufletul și alegi cadourile pe care le faci nu doar în funcție de preț, ci și în funcție de preferințe, gândindu-te cât de fericită ar fi persoana respectivă dacă ar primi acel lucru.

Ei bine, știu că nu e întotdeauna ușor să faci cadouri și s-ar putea să aveți mari bătăi de cap în perioada aceasta.

Deși îmi place la nebunie să dăruiesc, și eu mă stresez din cauza cadourilor. Mă stresează ideea că n-aș putea găsi ceva care să mă atragă, ceva care să mă facă să mă gândesc la persoana respectivă, ceva care să mă încânte în totalitate și să aștept cu sufletul la gură să dăruiesc.

Dar știu ceva care e un cadou mic, simbolic, care de obicei se dăruiește și alături de altceva, dar care, pentru unele persoane, înseamnă nespus de mult:

  1. O felicitare/o scrisoare.

Vă mai amintiți vremurile în care, la școală, împreună cu doamna învățătoare și cu ceilalți colegi, făceați felicitări/scrisori pentru părinți? Mai țineți minte bucuria din ochii părinților atunci când citeau rândurile acelea scrise dinăuntrul inimii voastre? Ei bine, părinții s-ar bucura și acum, chiar dacă sunteți mari, să găsească, într-un plic roșu (că tot e Crăciunul) câteva rânduri (aici depinde de fiecare) care le vor bucura inima și vor simți din nou că voi sunteți acei copii școlari care dăruiesc scrisori, iar ei părinții care habar n-au unde să mai ascundă cadourile și se roagă în fiecare zi să nu explorați dulapurile.

Iar scrisorile/felicitările (găsiți o sumedenie de felicitări frumoase la Cărturești, de exemplu) pot fi dăruite și prietenilor/prietenelor, iubitelor/iubiților și cui mai simțiți voi nevoia să dăruiți. Sunt convinsă că și pentru ei/ele va fi un cadou minunat, un cadou pe care îl vor revedea peste ani cu bucurie și emoție, ceva înăuntrul căruia veți veșnici niște cuvinte care vor mângâia nu numai ochii, ci și cu inimile. Așa că, de Crăciun, scrieți scrisori. Scrieți-le din suflet!

2. Știu că pare un cadou clișeic și deloc original, dar credeți-mă, pentru cei cărora le place să citească, nu este deloc așa. Așadar, cărțile, pentru cei împătimiți, vor fi cel mai bun cadou.

Însă nu orice fel de cărți. Personal, îmi place să citesc o carte primită de la cineva dacă știu că și persoana respectivă a citit-o, că e cartea lui/ei preferată și că mi-o recomandă, de aceea mi-a cumpărat-o cadou, ca să mă bucur și eu de ea. E altfel senzația când știu că mi se dăruiește o carte de către cineva care a citit-o deja. Parcă se naște un pact între noi. Și mi se pare minunat să deschid filele cărții și, pe prima pagină, să găsesc câteva cuvinte scrise, data când a fost dăruită cartea și numele persoanei ce mi-a dăruit-o. Asta așa, ca nimic să nu se piardă în negura timpului.

3. Ceva personalizat e mereu o idee bună, mai ales pentru persoanele cărora le plac lucrurile persoanlizate și originale.

Sunt o sumedenie de magazine/site-uri pe internet care realizează obiecte personalizate ce pot fi dăruite persoanelor dragi, ca de exemplu căni cu mesaje pe care le poți alege sau poți concepe textul chiar tu, ori cu poze. Printre lucrurile personalizate, pot fi și tricourile/bluzele care permit personalizarea. De asemenea, un cadou elegant și memorabil, mai ales pentru o persoană care scrie mult, poate fi și un pix sau un stilou personalizat. Există firme de pixuri/stilouri sau magazine de papetărie unde poți alege modelul unui stilou/pix și îl poți personaliza cu un mesaj original pentru persoana dragă.

4. Lucrurile handmade sunt de cele mai multe ori apreciate, pentru că presupun mult efort și multă implicare.

Asta nu înseamnă că, dacă alegi să cumperi un cadou, nu te implici suficient de mult și nu depui efort. Fiecare cadou dăruit din suflet presupune implicare. Mi-aș dori să pot realiza cadouri handmade, dar sunt anti-talent la lucrurile practice și mâinile mele s-ar încâlci printre ață, culori, foi și alte ustensile necesare obiectelor handmade. Dar am văzut o sumedenie de articole/videouri pe youtube cu idei despre cadouri handmade, unde sunt explicați pașii realizării unor astfel de cadouri.

Am văzut zilele trecute o poză cu niște perechi de mănuși colorate pe care se pot coase diferite mesaje și asta cred că e un cadou original și folositor, că tot e frig afară, și nici foarte greu de conceput – e nevoie numai de ață, ac și pricepere. Și o pereche de mănuși, evident. De asemenea, pot fi concepute aranjamente de Crăciun cu o destul de mare ușurință, aranjamente care conțin conuri de brad, globuri, zăpadă artificială, ramuri de brad (în cel mai bun caz, artificiale), în funcție de imaginația fiecăruia.

5. Cutiile/borcănașele/sticlele personalizate sunt mereu o idee bună pentru prieteni (mai ales pentru fete) și, respectiv, o amintire de neuitat.

Puteți să creați o cutie personalizată pe care s-o decorați, s-o împachetați cu hârtie de Crăciun și s-o umpleți cu dulciuri specifice acestei perioade sau cu mărunțișuri care s-o bucure pe persoana respectivă. Borcănașele/sticlele înăuntrul cărora sunt felurite bilețele cu mesaje reprezintă, cu siguranță, o idee genială. Pe bilețele puteți scrie citate, amintiri, cuvinte frumoase despre persoana respectivă, gânduri. Am primit și eu astfel de cadouri și pot să spun că le revăd cu drag și cu emoție și că a fost o plăcere mereu să citesc și să recitesc acele bilețele.

Însă cred că e cel mai important să dăruiți din suflet, indiferent de prețul obiectului și de consistența cadoului și cu siguranță veți găsi daruri care să-l bucure/să o bucure pe cel/cea căruia/căreia îi dăruiți. Și sper să vă bucure sentimentul incomparabil de a dărui, cu toată ființa și cu toată iubirea dinăuntrul vostru!

Te-au inspirat aceste rânduri? Dă un share! Nu se știe cine are nevoie de ele!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hei! Cititul nu e niciodată ''prea mult''! Continuă lectura în BLOG-ul Ză scoolărșilor:

Self love

Acest subiect este unul dintre cele mai problematice când vine vorba de adolescenți sau de persoane care se trezesc, se uită în oglindă și ar

Read More »

Orice om capătă doua feluri de educaţie: una pe care i-o dau alţii, alta, mult mai însemnată, pe care şi-o dă el însuşi. – Samuel Smiles